Mijn naam is Katja le Clercq en voor mij is betekenisvol leven voluit gaan NU.  Handelen in lijn met wat er voor jou werkelijk toe doet op de manier die voor jou klopt en steeds kleine stapjes zetten in de richting die je op wilt.

Van kinds af aan is vrij zijn mijn grote verlangen. En het woord vrijheid heeft in de loop der jaren al heel wat gedaanteverwisselingen ondergaan. Waar het voor mij nu om draait: leef ik voluit? ben ik open? ga ik niets meer uit de weg? heb ik de moed om helemaal mezelf te zijn? kan ik mijn oordelen omzetten in compassie? draag ik bij aan een mooiere wereld?

En heel belangrijk: kan ik lachen, heb ik plezier, neem ik mezelf niet te serieus?

Ik kan op al die vragen heus niet altijd JA op zeggen. En ik heb de afgelopen 4 decennia zeker niet alleen maar stappen in de goede richting gezet: ik heb vooral ook veel uitgesteld en vermeden, boekjes gelezen, inzichten vergaard en gehoopt op verandering zonder werkelijk stappen te zetten en te gaan voor wat ik belangrijk vond.  Angst voor afwijzing was mijn baas. Ik bleef hopen dat ‘iets of iemand’ mij zou ontdekken, mij zou vertellen wat ik neer moest zetten en me af zou zetten bij de halte van mijn dromen.

Tot ik eindelijk begreep: ik ben degene die ieder moment de keuze heeft hoe mijn unieke, waanzinnig kostbare leven in te vullen. Ik ben degene die mij in de richting van mijn dromen en doelen brengt. En niemand anders.

In mijn persoonlijke ontwikkeling en in mijn werk als coach & trainer heb ik een hoop ontdekt over betekenisvol leven & positieve verandering: wat wel werkt en wat minder goed werkt.

En ik vind het ontzettend gaaf om mijn experimenten in dit leven – vallen, weer opstaan en het moment daartussen –te gebruiken als een bron van ideeën die ik met jou kan delen.

Persoonlijke noot

Ik ben geboren en getogen Amsterdamse. Ik ben gecertificeerd (team)coach, trainer, integratief therapeut en yoga-docent. Voordat ik mijn eigen bedrijf begon, heb ik ruim 15 jaar gewerkt in sales- en marketing management functies bij telecom organisaties zoals KPN en T-Mobile. Marketing heeft haar oorsprong heeft in de psychologie en menselijk gedrag heeft mij van jongs af aan gefascineerd. Wil je meer weten over mijn opleidingen en levensloop, bekijk dan mijn linkedin profiel.

Als ik niet aan het coachen, schrijven, lezen of leren ben in Huis aan het Hof, dan ben ik te vinden in de yoga-zaal, mijn waterpolo skills aan het verbeteren in het zwembad; aan het genieten van een wandeling in de natuur met mijn hond; lekker aan het koken of kletsen met vrienden of op retraite in Frankrijk.